Den ubesejrede verdensmester Tyson ´The Gypsy King´ Fury møder lørdag den 18. maj den ukrainske bokser Oleksandr Usyk i Riyadh, Saudi Arabien. Der er lagt op til et historisk boksebrag, når de to ubesejrede sværvægt-boksere går i ringen i Riyadh lørdag den 18. maj 2024 kl. 23:00. Se bookmakernes odds på Tyson Fury vs Oleksandr Usyk her. 

Odds på Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Oddsene på Fury vs Usyk viser, at Fury - the number one heavyweight boxer on the planet - er svag favorit mod Oleksandr Usyk. I skrivende stund tilbyder Expekt odds 1.90 på en sejr til Fury og odds 1.94 på en sejr til Usyk. Herunder kan du se udvalgte odds på Fury vs Usyk. Du finder flere spilmuligheder hos Expekt bookmaker.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Tyson Fury 1,90
Oleksandr Usyk 1,94
Omgange Højeste odds Bookmaker
Over 10,5 omgange 1,32

Under 10,5 omgange

3,15
Vindende metode Højeste odds Bookmaker
Fury vinder via KO, TKO eller DQ 4,40
Fury vinder på Decision 3,00
Uafgjort 16,00
Usyk vinder via KO, TKO eller DQ 5,10
Usyk vinder via Decision 2,85

Få freebet til Fury vs Usyk

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk: Hvem vinder?

De fire store mesterskabsbælter kommer på spil mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk. Oleksandr Usyk er verdensmester hos WBA, IBF, IBO og WBO, mens Tyson Fury har titlen hos WBC.

Tyson Fury har udtalt, at Oleksandr Usyk ikke engang var på hans radar, før ukraineren besejrede Anthony Joshua i 2021. Med den sejr blev Usyk virkelig et navn i den absolutte top af bokseverdenen.

Selvom der er lagt op til en dramatisk og vild fight, så er det samtidig et møde mellem to af de sympatiske og populære boksere - især i forhold til mange andre boksere på dette niveau.

Tyson Fury har været vist stor respekt for Oleksandr Usyk og understeget, at det er to verdensmestre, der står overfor hinanden, og den, der vinder, vinder. Ikke mere end det.

Men den britisk/irske bokser har dog også udvist stor selvsikkerhed og (måske ikke så overraskende) også udtalt, at han er sikker på, at vil vinde over Usyk - på den ene eller anden måde.

Der er dog delte meninger om, hvem der vinder kampen mellem Fury og Usyk. Mange mener, at Furys højde-, vægt- og rækkevidde vil være for stor en mundfuld for Usyk. Ukrainerens tilhængere mener tværtimod, at Fury vil blive offer for Usyks smarte southpaw-stil og sit fodarbejde.

Fury vs Usyk er svær at forudsige. Fury er som sagt svag favorit. Men han vil kun vinde, hvis han er i form og formår at bruge sin fysiske fordel og straffe Usyk, når han får mulighed for det.

Spilforslag til Fury - Usyk

Fury - Usyk er en interessant boksekamp, som er svær at forudsige. Vi har dog en tro på, at Fury bare havde en dårlig dag på kontoret, da han gik i gulvet mod Francis Ngannou, og at han vil være for meget at håndtere for Usyk. Vores spilforslag til Fury - Usyk har derfor fokus på en sejr til Fury.

Fury vinder til odds 1.90 hos Expekt*

Vi tror det samme som Mike Tyson - Fury vil være for stor og stærk til Usyk og vinde kampen. Man kan godt forestille sig, at det bliver en lidt kedelig affære de første par runder. Men Fury vil helt sikkert gå i kødet på Usyk, som vil have svært ved at skaffe point. Odds 3.15 på under 10,5 omgange lokker som et satsende spil, men vores spilforslag til Fury vs Usyk lyder alligevel på en sejr til Fury til odds 1.90 hos blandt andet Expekt*.

Fury vinder på decision til odds 3.00 hos Expekt*

Selvom Fury formentlig vil gå på kroppen af Usyk og være for stærk for ukraineren, kan man sagtens forrestille sig, at kampen går alle 12 omgange. Hvis man er ude efter de lidt højere odds på Fury vs Usyk, er vores spilforslag derfor, at Fury vinder på decision til odds 3.00 hos Expekt*

Statistik Fury – Usyk

Tyson Fury Oleksandr Usyk
Fighternavn The Gipsy King The Cat
Alder 35 37
Højde 206 cm 191 cm
Vægt 112 kg 100 kg
Rækkevidde 216 cm 198 cm
Boksestil Ortodox Southpaw
Vundne kampe 34 21
KO:s 24 14
Tabte kampe 0 0


Tyson Fury - The Gypsy King

35-årige Tyson Furys største sejre var mod Wladimir Klitschko i november 2015, da han besejrede den dengang ubesejrede Wladimir Klitschko for at vinde WBA (Super), IBF, WBO, IBO og The Ring verdensmestertitler inden for heavyweight. Dette gjorde ham til verdensmester inden for heavyweight.

Efter nogle personlige udfordringer og en pause fra sporten gjorde Fury en succesrig comeback. Særligt de tre kampe mod Wilder mellem 2018 og 2021 bliver ofte fremhævet som højdepunktet i en fantastisk karriere. I 2020 besejrede han Deontay Wilder for at vinde WBC sværvægt-titlen.

Fury er kendt for sin størrelse og kraftfulde slag, og han er blevet en populær og karismatisk personlighed inden for bokseverdenen.

Furys seneste sejr i ringen kom mod MMA-fighteren Francis Ngannou.

Foto: AFP

Hvem er Oleksandr Usyk?

Oleksandr Usyk er en ukrainsk professionel bokser og tidligere olympisk guldvinder. Han blev født den 17. januar 1987 i Simferopol, Sovjetunionen (nuværende Ukraine).

Usyk er kendt for sine succeser inden for cruiser- og sværvægt og har gjort fremskridt inden for begge vægtklasser. Han opnåede international berømmelse, da han vandt guld i sværvægt ved de olympiske sommerlege i 2012 i London.

Herefter skiftede han til professionel boksning og opnåede succes inden for cruiser-vægten, hvor han blev mester. Han erobrede alle fire store verdensmestertitler inden for cruiser-vægt (WBA, WBC, IBF og WBO) og vandt også Muhammad Ali Trophy i World Boxing Super Series 2018.

I september 2021 udfordrede Usyk sværvægtsmesteren Anthony Joshua og besejrede ham ved enstemmig beslutning. Dette gjorde Usyk til den første bokser, der har vundet verdensmestertitler i både cruiser- og sværvægt. Oleksandr Usyk er kendt for sin teknik og bevægelighed i ringen.

Se mere odds på Boksning

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du en liste over ofte stillede spørgsmål om kampen mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk.

Hvornår starter Tyson Furys vs Oleksandr Usyk?

Boksekampen mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk starter omkring kl. 12.00 dansk tid, lørdag den 18. maj 2024 i Riyadh, Saudi-Arabien.

Hvem er favorit mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk?

Tyson Fury er favorit hos bookmakerne til at vinde kampen.

Hvad er Tyson Fury ranking?

Tyson Fury er rangeret #1 hos WBC (World Boxing Council)

Hvor kan man se Tyson Furys vs Oleksandr Usyk?

Fury vs Usyk sendes på DAZN